Vitesse
Vitesse
Boven v.l.n.r : Sem Pepers, Jim Croque, Joey Schraven, Bas Huisman, Bouke Boersma, Silvan Broker, Nino Zonneveld, Omar Achouitar
Midden v.l.n.r : Hans Rhebok (teammanager), Naygiro Sambo, Pascal Koelewijn, Jari Smit, Tom Bramel, Sil Milder, Noah Pusic, Bruno van Egdom, Noor Mensink (fysio)
Onder v.l.n.r : Mathijs Marschalk, Oualid Zokari, Adam Tahaui, Theo Janssen (hoofdtrainer), Edward Sturing (hoofd jeugdopleiding), Dirk Rasing, Ayoub Zoufri, Wessel Biljardt
Niet op de foto: Kaya Symons


Vitesse is opgericht op 14 mei 1892. Sinds 1989 speelt Vitesse onafgebroken in de hoogste divisie. Tussen 1990 en 2002 was de club een stabiele subtopper in Nederland.

Vitesse heeft in de loop der jaren verschillende spelers afgeleverd aan Oranje, om precies te zijn: 22 spelers hebben als speler van Vitesse minstens één interland gespeeld. Davy Pröpper is tot op heden de laatste Vitesse-speler in een Oranjeshirt.

De voetbalacademie van Vitesse heeft een belangrijke functie bij de doorstroom van nieuwe talenten. Bekende namen in dit verband zijn onder andere Alexander Büttner, Kevin Diks, Marco van Ginkel, Theo Janssen, Jhonny van Beukering, Nicky Hofs, Davy Pröpper, Piet Velthuizen, Stijn Schaars, Roy Makaay en Ricky van Wolfswinkel. De opleiding is door de KNVB gecertificeerd als een internationale academie en heeft door de bond een maximale beoordeling van vier sterren gekregen. De academie heeft een samenwerkingsverband met een tiental amateurclubs uit de regio en met het Duitse 1. FC Kleve.

Vitesse nam één keer eerder aan het KST deel, in 2011. Toen het onder de naam Vitesse/AGOVV, met spelers als Brahim Darri, Soufian Echcharaf en Mohamed Hamdaoui, beslag wist te leggen op de derde plaats.

De huidige selectie van Vitesse herbergt wederom een aantal talenten. Zo heeft Naygiro Sambo onlangs met Curacao O20 mee aan een kwalificatietoernooi voor het WK, zitten Tom Bramel en Kaya Symons regelmatig bij de nationale selectie en wordt Jim Croque nauwlettend door Indonesië O20 in de gaten gehouden.
Hoofdtrainer van het team is oud-international Theo Janssen, die landskampioen werd met FC Twente en Ajax, KNVB bekerwinnaar was, de Johan Cruijffschaal en de Gouden Schoen won.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse