FC Groningen
FC Groningen
Boven v.l.n.r : Jay Kuiper, Rowen Casier, Theo Terpstra (teammanager) Robin Kelder, Marco Speelman
Midden v.l.n.r : Jan Bakker (verzorger), Joop Oosterhof, Mart Haven, Melchior Schoenmakers (Trainer), Sven Bouland, Nils Eggens, Mees Mink
Onder v.l.n.r : Ivan Laarman, David Schut, Samuel Dikos, Finn van Dijk, Silver Elum, Jari Kolthof, Kyano Doesburg, Roy Leicester


FC Groningen is opgericht op 16 juni 1971 en kwam voort uit de Groninger Voetbal en Atletiek Vereniging (GVAV). Hoogtepunten voor de club zijn het winnen van de KNVB-beker en de Johan Cruijff Schaal in 2015.

FC Groningen U18 is de afgelopen jaren een mooie opstap gebleken richting Euroborg. Afgelopen seizoen speelden zowel Thijmen Blokzijl als Thom van Bergen nog in het team. Het tweetal heeft in 2022/2023 al in de Eredivisie gespeeld. Ook Jorg Schreuders behoort veelal tot de wedstrijdselectie van FC Groningen 1.

Een jaar eerder speelde Bjorn Meijer nog in FC Groningen U18. De linksback maakte een stormachtige ontwikkeling door op Sportpark Corpus den Hoorn, het trainingscomplex van de FC. Het resulteerde in een vaste basisplaats bij het eerste en een schitterende transfer naar de Belgische topclub Club Brugge waar hij in de Champions League speelt.

FC Groningen U18 bestaat uit veel voetballers afkomstig uit de eigen regio die al langere tijd in de Opleiding van FC Groningen spelen. Met Samuel Dikos (Slowakije) en Iiro Mendolin (Finland) heeft het team twee buitenlandse jeugdinternationals in de gelederen.

Het team, dat op het KST debuteert, staat onder leiding van Trainer Melchior Schoenmakers. De voormalig verdediger speelde liefst 191 wedstrijden voor de Trots van het Noorden en kwam daarnaast ook uit voor Go Ahead Eagles, FC Emmen en sc Heerenveen.

Website sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse