Aalborg BK
Aalborg BK
Boven v.l.n.r : Mads Lerche (fysieke trainer), Thomas Skibsted (keeperstrainer), Oliver Ross, Oliver Henriksen, Mario Lilliedal, Jeppe Røge, Alexander Steen (assistent coach), Kim Leth Andersen (hoofdcoach)
Midden v.l.n.r : Per Bach (materiaalman), Christoffer Ravn, Noah Holmdstrøm, Anosike Ementa, Theo Sander, Noah Nymark, Sebastian Otoa, Magnus Koch, Jacob Gaardsøe, Carl Aage (materiaalman)
Onder v.l.n.r : Emil Nymann, Sebastian Stahlfest, Mathias Vægter, Suleiman El-Hajj, Oscar Meedom, Gustav Dahl, Remy Rasmussen


Aalborg BK werd opgericht in 1885, eerst als cricketclub en vanaf 1902 met een afdeling voetbal. De voetballers werden vier keer Deens kampioen, wonnen drie keer de beker en in 2007 de UEFA Intertoto Cup.

In 1995 won Aalborg BK de landstitel voor het eerst. In de voorronde van de Champions League werd de club vervolgens door Dynamo Kiev uitgeschakeld, maar door een omkoopschandaal werd Dynamo gediskwalificeerd en mocht Aalborg hun plaats innemen en werd daarmee de eerste Deense club die deelnam aan de groepsfase van de Champions League.

De jeugdafdeling van de club, de AaB Akademiet, is in zijn huidige vorm in 2008 opgericht. Er wordt voornamelijk gewerkt met spelers van 12-19 jaar en met de teams U13-U19. Dit betekent dat er momenteel zo’n 100 spelers en vijf teams in de academie zijn ondergebracht.
De AaB Akademiet is één van de toonaangevende jeugdopleidingen in Denemarken en wordt daarom elk jaar gecertificeerd. Hierbij weegt het recent afgeleverde aantal talentvolle spelers zoals Kasper Kusk, Mathias Ross, Lucas Andersen (alle drie Aalborg BK), Oliver Abildgaard (Rubin Kazan), Joakim Mæhle (Atalanta Bergamo), Mikkel Kaufmann (HSV Hamburg), Jacob Barrett Laursen (Arminia Bielefeld) en Jannick Pohl (FC Groningen) mee, maar ook het aantal eigen spelers in de eerste selectie. Dit percentage is het hoogst van alle Deense clubs en ook staat de club in de Europese top-10 van het aantal speelminuten door spelers van eigen kweek.

Aalborg BK debuteert op het KST en het heeft met Anders Noshe (U16), Theo Sander (U17), Oliver Ross (U18) drie en eventueel met Christoffer Ravn (U19) vier jeugdinternationals in de gelederen.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse