Union Saint-Gilloise
Union Saint-Gilloise
Boven v.l.n.r : Olaf Kozlowski, Daniel Tshilanda, aSaidi Mohamed, Adel Abass, Arthur Debolle
Onder v.l.n.r : Mateo Delph, Lucas Delph, Soulaymane Berradi, Mohammed Asri, Salah Boukamiri, Anas el Marabet


Union Saint-Gilloise is opgericht in 1897, is de succesvolste Belgische club voor de Tweede Wereldoorlog en weet elfmaal de landstitel te veroveren. Het moet daarmee vooralsnog alleen RSC Anderlecht en Club Brugge voor laten gaan. Sinds 2021 speelt de club weer in de Eerste klasse A, de hoogste voetbalklasse van België.

Na de degradatie uit de Eerste Klasse in 1973 speelt de club tot 2021 onafgebroken op lagere niveaus. In de zomer van 2018 wordt Tony Bloom, eigenaar en voorzitter van Brighton & Hove Albion, de nieuwe eigenaar van de club en hij spreekt de ambitie uit om met Union zo snel mogelijk te promoveren naar de Eerste Klasse A.
Hetzelfde jaar bereikt Union de halve finale van de Belgische beker, die wordt verloren van KV Mechelen. Daarnaast  verbeteren de prestaties in Klasse 1B en op 13 maart 2021 promoveert Union na 48 jaar weer naar 1A, hoogste niveau.
Vervolgens wordt Union, als eerste promovendus ooit, herfstkampioen, en winnaar van de reguliere competitie. In de play-offs om het landskampioenschap eindigt de ploeg uiteindelijk als tweede en plaatst zich daarmee voor de voorronde van de UEFA Champions League en maakt vervolgens furore in de Europa League.

Union Saint-Gilloise U18 eindigde dit seizoen op de vijfde plaats in de -18 Elite 2 Nationaal (tweede niveau) en kwam daarna in de play-offs uit.

Website sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse