Grasshopper Club Zürich
Grasshopper Club Zürich
Boven v.l.n.r : Pedro Barata (keeperstrainer), Tim Meyer, Ardian Osmani, Noe Nguy , Nahom Tesfom, Jiannis Scouros, Zoltan Kadar (hoofd opleidingen)
Midden v.l.n.r : Labinot Musaj (Assistent), Heris Stefanachi (ex-hoofdcoach), Marc Giger, Merlind Kodra, Bruno Ogbus, Lendrit Shala, Muqtar Abdi Ahmed, Sead Ahmeti, Marc Hodel (talentmanager), Roman Hangarter (technisch leider)
Onder v.l.n.r : Samuel Lobosco, Moaed El Jaouzy, Adrian Mulaj, Laurent Seji, Sergio Ferro Correia, Nori Bächle


Grasshopper Club Zürich is opgericht op 1 september 1886 en is een van de meest succesvolle clubs uit de Zwitserse voetbalgeschiedenis.

Grasshoppers werd 27 keer landskampioen en won 19 keer de Zwitserse beker. Daarnaast won het twee keer de UEFA Intertoto Cup, in 2006 en 2008.
Sinds 1951 speelt de club onafgebroken in de hoogste klasse, tot 2019. GC eindigde als laatste en degradeerde naar de Challenge League. Na twee seizoenen keerde de club terug in de Super League.

Grasshopper Club Zürich is een opleidingsclub en heeft altijd een belangrijke jeugdafdeling gehad. De club richt haar strategie zowel sportief als commercieel op het succesvol promoten van jong talent. Doel is de individuele speler de best mogelijke omgeving te bieden, zodat hij optimaal kan trainen en zijn atletische en persoonlijke vaardigheden kan verbeteren. GC is een van de toonaangevende clubs in het werken met jeugd. Jaarlijks stromen nieuwe talenten door naar het 1e elftal.

Spelers die recent uit de jeugdopleiding van GC zijn gescout zijn Esey Gebreyesus, die voor Olympique Marseille U19 speelt , Nedim Bajrami, Cédric Zesiger en Bruno Ogbus, die voor respectievelijk FC Empoli, Young Boys en SC Freiburg U17 uitkomen. Zesinger maakte recent zelfs zijn debuut voor de Zwitserse nationale ploeg.

Het team van Grasshoppers dat aan het KST deelneemt speelt in de U-18-Gruppe A, de hoogste divisie in Zwitserland. In 2019 werd het team landskampioen en momenteel staat het stevig in het linker rijtje. Een hernieuwd kampioenschap is echter uit zicht. Het team telt één jeugdinternational, Damian Nigg is onlangs opgenomen in de selectie van Zwitserland U17.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse