sc Heerenveen
sc Heerenveen
Boven v.l.n.r : Cain Seedorf, Rein Smit, Thijs Drenth, Jan de Boer, Birkir Heimisson, Hamdi Akujobi
Midden v.l.n.r : Max de Voogd (teammanager), Marvellous Adedeji, Guus Offerhaus, Bo de Bruijn, Viktor Bánki, Zan Luka Kocijancic, Stefan Westra, Elton Kusi, Vincent Schinkel (fysiotherapeut)
Onder v.l.n.r : Thom v.d. Heide (fysiotherapeut), Marcello Beuker, Arjen van der Heide, Joshua Adney, Chris de Wagt (trainer/coach), Ronnie Pander (trainer/coach), Eddo Nyamsangya, Nordin Thaboun, Di Livio Felida, Menno van Dam (ass. trainer)


sc Heerenveen ontstond op 20 juli 1920 onder de naam Athleta. In het seizoen 1921/22 werd de naam gewijzigd in Spartaan. Toen de club circa een jaar later toetrad tot de competitie van de Nederlandse Voetbal Bond, kreeg ze de naam VV Heerenveen, omdat er al andere clubs waren, die onder de naam (De) Spartaan speelden. Na splitsing in afdelingen voor amateur- en betaald voetbal veranderde de naam van de club op 1 juni 1977 in sc Heerenveen.
De thuisbasis van sc Heerenveen is het Abe Lenstra Stadion, vernoemd naar de oud-voetballer Abe Lenstra, die in 1985 overleed. Er kunnen momenteel 27.224 toeschouwers plaatsnemen in het stadion. Dit betekent in theorie dat bijna alle inwoners van de plaats Heerenveen als toeschouwer in het stadion plaats kunnen nemen.
Heerenveen speelt vanaf 1994 onafgebroken in de Eredivisie met het winnen van de KNVB beker in 2009 als het grootste wapenfeit tot op heden.
Heerenveen heeft meerdere spelers opgeleid die zijn doorgebroken in het betaalde voetbal. Recente voorbeelden hiervan zijn: Daley Sinkgraven en Hakim Zyech, die beiden voor Ajax uitkomen en Jerry St Juste, die voor Feyenoord speelt.
Van de huidige A-selectie van sc Heerenveen komen de volgende spelers uit de eigen jeugdopleiding: Michel Vlap, Pelle van Amersfoort, Doke Schmidt, Jizz Hornkamp, Trevor Doornbusch , Vanja Drujic, Dennis Johnsen, Emil Frederiksen en Kik Pierie, die volgend seizoen voor Ajax spelt.

Met hun O19 team speelt Heerenveen al jaren op het hoogste niveau van Nederland. In 2015 wisten de Friezen de nationale beker te winnen.
Dit seizoen startte het team in de Eredivisie en na de jaarwisseling komt het in de in de Eerste Divisie (hoog) uit, waarin het team van de coaches Chris de Wagt en Ronnie Pander zich probleemloos lijkt te plaatsen voor de Eredivisie 2019.
Het team, dat op het KST debuteert, heeft drie jeugdinternationals in de gelederen. Arjan van der Heide speelt voor Nederland, Rami Hajal voor Zweden en Birkir Heimisson voor IJsland.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse