KV Mechelen
KV Mechelen
Boven v.l.n.r : Dries Arfaoui, Yorrit Hansen, Tibo Jacobs, Michiel Horman, Esteban Achak, Noé Rottiers
Onder v.l.n.r : Ilyas El Gharbi, Elton Yeboah, Evangelos Soferis, Junhui Lu, Kasper De Groote
Niet op de foto: Jannes Van Hof, Oskar Annell, Bilal Bafdili, Lukas Baert, Stan Vercauteren, Noah Makanza, Halil Özdemir, Frederic Soelle Soelle


KV Mechelen werd opgericht in 1904 en werd vier keer landskampioen en won de beker, de Europacup II en de Europese Supercup één keer.

Vanaf 2007 speelde KV Mechelen in de Eerste Klasse, maar het degradeerde in 2018 om na één seizoen terug te keren naar de hoogste speelklasse. Naast deze snelle terugkeer wist KVM de Belgische bekerfinale te bereiken.

De jeugdopleiding is uiterst belangrijk voor KV Mechelen en dat is duidelijk zichtbaar binnen de club. In de A-kern spelen bijvoorbeeld acht spelers uit de eigen opleiding, waarvan Alec Van Hoorenbeeck, Bas Van den Eynden en Jordi Vanlerberghe op het KST actief waren. Dit laatste geldt ook voor het grote talent Aster Vranckx, die sinds dit seizoen bij VfL Wolfsburg in de Bundesliga speelt en voor de U21 van België uitkomt.
Enkele namen van spelers die door KVM zijn opgeleid: Steven Defour (ex-Burnley FC, ex-Porto FC, winnaar Gouden Schoen in 2008, 52-voudig Rode Duivel), Tom Caluwé (ex-Willem II, ex-FC Utrecht en de huidige sportief directeur), Ignace Van der Brempt (recent van Club Brugge naar RB Salzburg) en Jules Van Cleemput, nu SC Charleroi maar daarvoor bij KVM.

Het team van KV Mechelen speelt in de Elite U18, de hoogste divisie in België, en bivakkeert in de middenmoot.
KV Mechelen neemt met drie jeugdinternationals deel. Halil Özdemir speelt voor Turkije U17 en Frederic Soelle Soelle en Jannes Van Hof spelen regelmatig voor België U17.

KV Mechelen neemt voor de zevende keer aan het KST deel. Het beste resultaat werd behaald in 2015 toen het toernooi werd gewonnen door KAA Gent in de finale te verslaan.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse