KV Mechelen
KV Mechelen
Boven v.l.n.r : Seppe Goossens, Jarno Lion, Jordy Dupont, Imad Arbai, Michael Davis
Midden v.l.n.r : Rune Paeshuyse, Younes Ben Hammou, Arne Portner, Idriss Diawara Moulaye, Bas Van Den Eynden, Imran Hamidu, Ismael Hadjh'Hend, Staf De Graeve, Jeovani Goncalves Antonio
Onder v.l.n.r : Paul Weemaes (teammanager), Jan Vranckx Aster, Ouassim Arbi, Tuur Mergeay, André Godfrinne, Lennert Leemans, Stijn Cloodts, Ángel Vich Mejía Miguel, Jente Ceurvelts


Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen werd opgericht in 1904 en werd vier keer landskampioen en won de beker, de Europacup II en de Europese Supercup één keer. Vanaf 2007 speelde KV Mechelen in de Eerste Klasse, maar het degradeerde vorig seizoen om echter reeds na één seizoen weer terug te keren naar de hoogste speelklasse. Naast deze snelle terugkeer wist KVM ook nog eens de Belgische bekerfinal te bereiken.
Grote namen uit de historie van de club zijn o.a. Albert De Cleyn die in 1942 topscorer van België werd, Michel Preud’homme, Lei Clijsters en Philippe Albert die de Gouden Schoen wisten te winnen en Marc Emmers en Sofiane Hanni, die gekozen werden tot profvoetballer van het jaar. Michel Preud’homme werd in 1994 gekozen tot beste keeper van de wereld.

De jeugdopleiding is uiterst belangrijk voor KV Mechelen en dat is duidelijk zichtbaar binnen de club. De volgende negen eigen jeugdspelers maakten namelijk het afgelopen seizoen deel uit van de A-kern: Sofian Bouzian, Arno Valkenaers, Jelle De Schoenmaeker, Jules Van Cleemput, Maxime De Bie, Hannes Smolders, Alec Van Hoorenbeeck, Mohamed Zeroual en Gaétan Bosiers. De meesten van hen waren overigens op het KST actief. Ook is KV Mechelen sterk vertegenwoordigd in de verschillende Belgische nationale jeugdploegen van U15 tot en met U21 (in totaal 23 spelers).
KV Mechelen neemt voor de zesde keer aan het KST deel. Het beste resultaat behaalden de Vlamingen in 2015 toen zij het toernooi wonnen door KAA Gent in de finale te verslaan.

Vanuit de groep U18/Beloften, de groep waaruit de KST-selectie wordt samengesteld, zijn dit seizoen de volgende acht spelers opgeroepen voor een Belgische nationale jeugdploeg: Maxime De Bie, Arno Valkenaers, Stijn Cloodts, Michael Davis, Staf De Graeve, Jeovani Goncalves Antonio, Arne Portner en Bas Van Den Eynden.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse