Halmstads BK
Halmstads BK
Boven v.l.n.r : Viggo Rolfsson, Leo Hedenberg, Milanas Razinskas, Wilmer Hesselgren, Hugo Neborg, Samuel Svensson
Midden v.l.n.r : Mattias S Almgren, Noel Åberg, Emil Annerhult, Lorent Mehmeti, Ingvar Andersson (coach), Enis Krasniqi, Egon Kurtulus, Alex Hall, Albin Binnefors
Onder v.l.n.r : Isak Svensson, Axel Abrahamsson, Viktor Dahlin, Zackarias Nilsson, Filip Eriksson, David Norman, Alexander Nielsen


Halmstads BK is op 6 maart 1914 opgericht en werd sindsdien vier keer landskampioen en won een keer de nationale beker. Tot en met 2011 speelde het lange tijd onafgebroken in de Allsvenskan, maar sinds 2011 is Halmstads BK een liftploeg tussen het hoogste niveau en de Superettan. Zo degradeerden de blauw-zwarten in 2011, 2015, 2017 en 2021 naar de Superettan.

De bekendste speler uit de geschiedenis van de club is wellicht Freddie Ljungberg, die 75 keer voor het Zweedse elftal uitkwamen en in 2002 en 2006 de Gouden Bal won en bijna tien jaar voor Arsenal speelde. Andere spelers met veel caps achter hun naam zijn Mikael Nilsson, Zweden (64x), Niclas Alexandersson, Zweden (109x), Artim Šakiri, Macedonië (75x), Yaw Preko, Ghana (68x) en Tomas Žvirgždauskas, Litouwen (56x) en die maar liefst 211 keer in actie kwam voor Halmstads BK.
Sead Haksabanovic (West Ham/Rubin Kazan) en Gabriel Gudmundsson (FC Groningen/OSC Lille) zijn spelers die recent vanuit de HBK Academy internationaal zijn doorgebroken.

Halmstads BK neemt voor tiende keer aan het KST deel, waarvan onafgebroken van 2014 t/m 2019. De club staat daarmee op de vijfde plaats van clubs met de meeste deelnames aan het KST. Het team dat naar Ruurlo komt eindigde eind vorig jaar op de tweede plaats in de Alsvenskan Södra, waardoor het zich plaatste voor de landelijke Allsvenskan 2022, waarvoor de beste 14 teams van Zweden zich hebben geplaatst.
Het team heeft met Zackarias Nilsson, Albin Binnefors en David Norman drie Zweedse jeugdinternationals in de gelederen.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse