De Graafschap
De Graafschap
Boven v.l.n.r : Camiel Neghli, Harry Bakker, Didi van Gelder de la Torra, Melvin van de Haar, Gian Luca van der Wulp, Rida Azzouz, Quinn Vervelde, Siep Rompelaar, Mart Zwiers, Joris Kuipers
Midden v.l.n.r : Mark Vriezekolk (verzorger), Martin Konijnenberg (teammanager), Nick Kaaijmolen, Gilles Duiverman Mc Ewan, Piet Halman, Thomas Kleinpenning, Ebbe Wenting, Timo Jochemsen, Milan Hilderink, Lynden Leidsman, Martijn Damen (fysio), Marco Konijnenberg (materiaalman)
Onder v.l.n.r : Gijs Schalks, Pim Lukassen, Kevin Swarthoff (keeperstrainer), Ralf Timmer (ass. trainer), Tim Bakens (trainer/coach), Lion Kaak (ass. trainer), Milenko Visser (techniektrainer), Sam Oonincx, Kyarmen Heering


De Graafschap is één van de clubs die aan de wieg van het betaalde voetbal in Nederland heeft gestaan. Naar aanleiding van de Watersnoodwedstrijd en de weigering van de KNVB om het profvoetbal in te voeren, werd de ‘wilde bond’ NBVB opgezet. In deze bond zou profvoetbal gespeeld worden, waarvoor nieuwe clubs werden opgericht. In Doetinchem werd op 1 februari 1954 de beroepsvoetbalclub (bvc) ‘De Graafschap’ opgericht.  Vanaf de oprichting van de club heeft De Graafschap, inclusief de huidige jaargang, 23 seizoen op het hoogste niveau gespeeld.
In het verleden heeft De Graafschap via haar jeugdopleiding diverse bekende voetballers voortgebracht. Spelers als Guus Hiddink, Klaas-Jan Huntelaar, Luuk en Siem de Jong, maar ook Hidde Jurjus en Ted van de Pavert zijn talenten die in de jeugdelftallen van De Graafschap hebben gespeeld.
Momenteel zijn spelers als Harry Bakker, Milan Hilderink en Quinn Vervelde talenten die dezelfde weg bewandelen en de profvoetballers van de toekomst zijn. Zij zullen ook aanwezig zijn op het Karel Stegeman Toernooi.
De Graafschap Pincvision Voetbalacademie is de jeugdopleiding van De Graafschap. Dit seizoen kent de Voetbalacademie 10 teams tussen O9 en O19 waarvan er een aantal in de Eredivisie en Eerste Divisie spelen.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse