De Graafschap
De Graafschap
Boven v.l.n.r : Martin Konijnenberg (teammanager), Matthijs Gijse, Dennis Hoekman, Ties Wieggers, Lars Molenaar, Chris Verheul, Thomas Kleinpenning, Martije Verheij-Beernink (verzorgster)
Midden v.l.n.r : Kevin Swarthoff (keeperstrainer), Camiel Neghli, Sam Oonincx, Ferran Mombarg, Fethi Ozerdogan (assistent-trainer), Mounir Azaoum (hoofdtrainer), Lion Kaak (assistent-trainer), Joris Kuipers, Pim Lukassen, Siep Rompelaar, Marco Konijnenberg (materiaalman)
Onder v.l.n.r : Cas Radstake, Ezra van der Heiden, Romeo Noteboom, Benjamin Roters, Tom te Veluwe, Joran Hardeman, Harry Bakker, Jelle Koenders, Mart Zwiers, Maarten Smits
Niet op de foto: Haris Mesic


De Graafschap is één van de clubs die aan de wieg van het betaalde voetbal in Nederland heeft gestaan. Naar aanleiding van de Watersnoodwedstrijd en de weigering van de KNVB om het profvoetbal in te voeren, werd de ‘wilde bond’ NBVB opgezet. In deze bond zou profvoetbal gespeeld worden, waarvoor nieuwe clubs werden opgericht. In Doetinchem werd op 1 februari 1954 de beroepsvoetbalclub (bvc) ‘De Graafschap’ opgericht.  Vanaf de oprichting van de club heeft De Graafschap, inclusief de huidige jaargang, 23 seizoen op het hoogste niveau gespeeld.
In het verleden heeft De Graafschap via haar jeugdopleiding diverse bekende voetballers voortgebracht. Spelers als Guus Hiddink, Klaas-Jan Huntelaar, Luuk en Siem de Jong, maar ook Hidde Jurjus en Ted van de Pavert zijn talenten die in de jeugdelftallen van De Graafschap hebben gespeeld.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse