Hapoel Be’er Sheva
Hapoel Be’er Sheva

Hapoel Be’er Sheva werd in 1949 opgericht, één jaar na de onafhankelijkheid van Israël. In 1965 promoveerde de club voor het eerst naar de hoogste klasse. In de beginjaren was Hapoel geen hoogvlieger en in 1970 degradeerde de club dan ook. Na één seizoen promoveerde de club weer, waarna een gouden periode aanbrak. In 1975 en 1976 werd de landstitel binnen gehaald en dit werd deze eeuw nog eens drie keer herhaald. Daarnaast werd de beker drie keer gewonnen en de Supercup zelfs één keer vaker.

In het huidige seizoen kwam Hapoel in de groepsfase van UEFA Conference League uit, waarin het Villarreal, Lech Poznan en Austria Wien trof. Ondanks slechts één nipte verliespartij, 2-1 bij Villarreal, overleefde Hapoel de groepsfase niet, dit kwam vooral door het hoge aantal van vier gelijkespelen.

Alle teams die deel uitmaken van de Hapoel Academy spelen in de hoogste competities. Van het team dat aan het KST deelneemt is 60% opgegroeid bij de club. Daarnaast is er een aantal spelers dat in de afgelopen jaren is binnengehaald, sommige via een gratis transfer en sommige door aankoop, met het oog op een toekomst bij  het seniorenteam.
In het team spelen twee jeugdinternationals, Amir Ganeh (U18), en Itai Hazut (U17).

Hapoel Be’ers Sheva debuteert op het Karel Stegeman Toernooi en is daarmee de eerste club uit Israël.

 

Website sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse