Fluminense FC
Fluminense FC
Boven v.l.n.r : Cayo Fellipe, Jefté, Kevin, Isaac, Hiago, Gabriel, Erick, Davi Schuindt, Gustavo Lobo, Denis, Taquete
Onder v.l.n.r : Lucas Felipe, Joilson, Vinícius, Welinton, Thiago Silva, Mateus Bernardo, Pedro Careca, Cauã, Diogo


Fluminense FC, opgericht op 21 juli 1902, is viervoudig Braziliaans kampioen, won de beker en de First League Cup één keer en werd 31 keer staatskampioen.

Fluminense is, naast Botafogo, Flamengo en Vasco da Gama, één van de vier grote clubs uit Rio de Janeiro, een stad met maar liefst 28 professionele voetbalclubs. Belém komt met negen clubs op de tweede plaats.
De club heeft een karrevracht aan talenten voortgebracht. Een aantal bekende namen uit het verleden zijn, om er maar een paar te noemen, Rivellino, Branco, Didi, Washington, Tele Santana, Romário en Deco. Ook in het hedendaagse voetbal komen diverse spelers uit de Fluminense-opleiding, zoals de (ex-)internationals Thiago Silva (Chelsea), Marcelo (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Gerson (Olympique Marseille) en Roger Ibanez (AS Roma), Kayky (Manchester City).

Wereldwijd is Fluminense een van de clubs die het meest uit haar jeugdspelers haalt. De “Moleques de Xerém” (Kinderen van Xerém) zijn een begrip in het Zuid-Amerikaanse voetbal en de club heeft één van de beste academies in Noord- en Zuid-Amerika, met een trainingscentrum van meer dan 120.000m², gelegen in Xerém.

Het U18 team van Fluminense, bekend als “Geração dos Sonhos” (Generatie van Dromen), is opgeleid met de eigen trainingsmethodologie van de club, de “DNA Tricolor” en betovert het Braziliaanse jeugdvoetbal in de afgelopen jaren met mooi, aanvallend en boeiend voetbal. Deze generatie won de afgelopen jaren belangrijke titels zoals de Copa Santiago in 2021, het Braziliaans U17-kampioenschap in 2020, de regionale Carioca U16 titel in 2019, en de U15 Friendhip Cup Brasil-Japan in 2018.

De ruggengraat van team dat aan het KST deelneemt wordt gevormd door spelers uit het U18 team, aangevuld met jonge spelers uit Fluminense U20.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse