AC Horsens
AC Horsens
Boven v.l.n.r : Jashar Beluli, Jetmir Beluli, Oliver Roche, Victor Laursen, Lukas Wagner, Lukas Larsen, Frederik Roslyng, Jonas Kirkel
Midden v.l.n.r : Dan Monrad (performance coach), Rasmus Horup (keeper coach), Magnus Isager, Lasse Dahl, Gustav Jørgensen, Selius Gindeberg, Emil Rosenberg, Luca Ørsted, Angelo Nehme, Ank Asmussen, Christian Hansen (hoofd coach), Claus Troelsen (hoofd opleidingen)
Onder v.l.n.r : Nikolaj Klausen, Arman Bijedic, Andreas Hermansen, Mathias Hørdum, Oscar Bjørnskov, Nikolai Vestergaard


AC Horsens is in 1994 opgericht na een fusie tussen Horsens Forenede Sportsklubber en FC Horsens.

De club promoveerde in 2005 naar de hoogste klasse. Vier seizoenen later degradeerde de club naar de Deense Eerste Divisie, waarin het onmiddellijk met grote overmacht kampioen werd onder leiding van trainer-coach Johnny Mølby. Na degradatie in 2013 promoveerde de club na drie jaar weer naar de Superligaen, waaruit het in 2021 weer degradeerde, maar ook onmiddellijk weer promoveerde.

De bekendste speler uit de jeugdopleiding van AC Horsens is ongetwijfeld Simon Kjær, die voor AC Milan uitkomt. Andere bekende namen zijn Mads Bech Sørensen, die bij Brentford FC speelt en deze seizoenshelft is uitgeleend aan FC Groningen, Frederik Rønnow, die voor 1.FC Union Berlin speelt en Jeppe Kjær, die in februari door Ajax aan Bodø/Glimt is verkocht.

Doel van de Academy van AC Horsens is het samenbrengen van de meest getalenteerde jeugdspelers uit de regio. De club heeft een samenwerkingsverband gesloten met 25 clubs uit de regio Oost-Jutland. Deze clubs vormen de basis voor de academie en zijn dus van groot belang voor ACH.

AC Horsens neemt voor de vierde keer aan het KST deel. In 2018 eindigde de Denen op de achtste en in 2019 op de vierde plaats. Vorig jaar bereikten ze met de derde plaats de beste prestatie tot nu toe.

Website sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse