AC Horsens
AC Horsens
Boven v.l.n.r : Lasse Dahl, Anton Gelvad, Alem Sabic, Frederik Timm, Johan Kiilerich, Julius Hansen, Asbjørn Gaard
Midden v.l.n.r : Claus Troelsen (hoofdcoach), Lucas Hessel, Dan Monrad (prestatiecoach), Arman Bijedic, Frederik Klitgaard, Aksel Kjerkegaard, Gustav Jørgensen, Imran Mehanovic, Lukas Wagner, Selius Gindeberg, Joachim Nielsen, Luca Ørsted, Christian Hansen (hoofdcoach), Angelo Nehme, Sebastian Kattrupp (assistent coach), Oliver Nielsen, Rasmus Horyo (keeperscoach)
Onder v.l.n.r : Enrico Singh, Magnus Østergaard, Anders Hoff, Andreas Hermansen, Andreas Lagoni, Viktor Øhlenschlæger


AC Horsens is in 1994 opgericht na een fusie tussen Horsens Forenede Sportsklubber en FC Horsens.

De club promoveerde in 2005 naar de hoogste klasse. Vier seizoenen later degradeerde de club naar de Deense Eerste Divisie, waarin het onmiddellijk met grote overmacht kampioen werd onder leiding van trainer-coach Johnny Mølby. Na degradatie in 2013 promoveerde de club na drie jaar weer naar de Superligaen, waaruit het overigens vorig jaar weer degradeerde.

De bekendste speler uit de jeugdopleiding van AC Horsens is ongetwijfeld Simon Kjær, die uitkomt voor AC Milan en aanvoerder van Denemarken is. Andere bekende namen zijn Mads Bech Sørensen, die bij het Engelse Brentford FC speelt, Frederik Rønnow, die voor het Duitse 1.FC Union Berlin uitkomt en Jeppe Kjær, die bij Ajax in het U18 team speelt.

Doel van de Academy van AC Horsens is de meest getalenteerde jeugdspelers uit de regio samen te brengen. Hiertoe heeft de club een samenwerkingsverband gesloten met 25 clubs uit de regio Oost-Jutland. Deze 25 clubs vormen de basis voor de academie en zijn dus van groot belang voor de club, die deze clubs ook ondersteunt om zo het jeugdvoetbal in de regio tot bloei te brengen.

Het U19-team van AC Horsens speelt in de U19 Ligaen, de hoogste divisie in Denemarken. Vorig jaar won het team de Deense bekerfinale door Esbjerg fB na strafschoppen te verslaan. De aanvoerder van het team, Lukas Wagner, zit bij de selectie van Denemarken U18.

AC Horsens neemt voor de derde keer aan het KST deel. In 2018 eindigde de Denen op de achtste en in 2019 op de vierde plaats.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse