Kalmar FF
Kalmar FF
Boven v.l.n.r : Isak Friman, Carl Åhlund, Elias Ehlin, Elliot Persson, Jerry Schylström, Albin Olsson, Noah Ekberg, Oscar Akinder, Anton Ekeroth
Midden v.l.n.r : Björn Andersson (teamcoördinator), Benjamin Hajdari, Zico Bailey, Austine Onyemaechi, David Ahlberg, Samuel Larsson, Ossian Hallberg, Johan Arvidsson, Victor Backman, Thomas Johansson (fysio)
Niet op de foto: Hampus Svensson, Stefan Larsson (coach), Edvin Crona, Carl Gustafsson, Viktor Krüger, Isak Jansson, Jörgen Petersson (coach), Malte Persson


Kalmar FF is opgericht in 1910 en werd één keer kampioen van Zweden, in 2008, won drie keer de beker, 1981, 1987 en 2007 en één keer de supercup. De club uit Kalmar speelt op het hoogste niveau, de Allsvenskan, waarin het vanaf 2004 onafgebroken uitkomt. Vorig jaar eindigde Kalmar FF op de tiende plaats.
De club heeft een groot aantal talentvolle spelers voortgebracht. Zo speelt Ismael da Silva Lima bij het Russische FK Akhmat Grozny, Svante Ingelsson in Italië bij Udinese. In datzelfde land verdedigde Etrit Berisha de kleuren van Lazio Roma en Atalanta Bergamo. Ook speelden of spelen er een aantal in Nederland. Ramon Pascal Lundqvist is door PSV uitgeleend aan NAC Breda, Mattias Johansson, Rasmus Elm en Viktor Elm kwamen voor AZ, terwijl de laatste ook nog bij Heerenveen speelde.
Over het gehele seizoen 2018 gezien, speelde Kalmar FF 30% van het totaal aantal speelminuten met spelers uit de eigen jeugdopleiding in de Allsvenskan. Verreweg het hoogste percentage in Zweden. Een uiterst indrukwekkende en belangrijke resultaat van het werk van de Kalmar FF Academy.

Ook het O19 team deed recent van zich spreken, met als belangrijkste resultaat het winnen van het KST 2018 en in het verlengde daarvan de winst van de Zweedse beker in maart 2019.
Van de ploeg die vorig jaar het KST won, zijn drie spelers, Alexander Ahl Holmström, Olle Lindqvist en Johan Stenmark, inmiddels opgenomen in de selectie van het eerste elftal van Kalmar FF.
Kalmar FF komt voor de derde keer op rij naar Ruurlo. Coach Jörgen Petersson kan ook deze keer weer beschikken over een groot aantal jeugdinternationals. Met Isak Jansson, Viktor Krüger, Hampus Svensson, Malte Persson, Victor Backman, Edvin Crona, Johan Arvidsson, Carl Gustafsson, Johan Arvidsson en Nils Fröling, heeft het team tien spelers in de gelederen die al eens voor een Zweedse nationale jeugdploeg zijn geselecteerd.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse