Kalmar FF
Kalmar FF
Boven v.l.n.r : Thomas Johansson, Ville Nilsson, Liam Prica, Mohammed Issack, Lucas Andren Michailidis, Sigge Andersson, Charles Svärdmyr, William Andersson
Midden v.l.n.r : Rickard Fransson, Henrik Bertilsson, Daniel Lagerlöf, Elias Eliassi, Leon Isa, John Eliasson, Melvin Coudret, Anton Forsberg, Bleron Mehmeti, Johan Israelsson, Emin Nouri
Onder v.l.n.r : Armandas Kucys, Sebastian Nilsson, NS, Isak Vidjeskog, Dino Jakupovic, Oscar Bouyer, Casper Andersson, Isak Fagerlun, Anton Nyholm, Ole Samuelsson, Olle Lindh
Niet op de foto: Filip Elving


Kalmar FF is opgericht in 1910 en werd één keer kampioen van Zweden, in 2008, won drie keer de beker, 1981, 1987 en 2007 en één keer de supercup. De club speelt vanaf 2004 onafgebroken op het hoogste niveau, de Allsvenskan.

Vorig seizoen eindigde Kalmar FF op de zesde plaats in de Allsvenskan met 40 procent spelers uit de eigen opleiding in het basiselftal. Een prestatie waar de club uiterst trots op is die vanwege de gehanteerde strategie en filosofie inmiddels al enkele jaren waar wordt gemaakt.

Door genoemd beleid heeft de club een groot aantal talentvolle spelers voortgebracht, waarvan er ook een aantal hun geluk buiten Zweden beproeven. Ismael Silva Lima speelt bijvoorbeeld in Saudi-Arabië bij Al-Faisaly Harmah, Svante Ingelsson bij het Duitse FC Hansa Rostock, Etrit Berisha in Italië bij Torino FC, Pascal Ramon Lundqvist bij het Griekse Panathinaikos en Mattias Johansson in Polen bij Legia Warschau.

Ook momenteel biedt de academie van Kalmar FF weer onderdak een groot aantal talentvolle spelers. In de selecties voor spelers geboren tussen 2003 en 2006 zijn 15 spelers opgeroepen voor nationale selecties en hebben er zes inmiddels interlands achter hun naam staan. Van deze zes spelen er vier voor Zweden en een voor Finland en een voor Litouwen.

Kalmar FF won de laatste twee edities van het KST, in 2018 en 2019. De Zweden nemen voor de de vierde keer aan het toernooi deel en komt naar Ruurlo met vier (jeugd)internationals in de selectie. Sebastian Nilsson en Olle Samuelsson kwamen voor Zweden uit, Isak Vidjeskog voor Finland en Armandas Kucys heeft zelfs voor het A-team van Litouwen gespeeld.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse