FC Groningen wint

In de ochtend van de derde speeldag van het PLUS Stam KST werden de halve finales, een Nederlandse en een Scandinavische, gespeeld. In de eerste wedstrijd won Halmstads BK met 1-0 van Silkeborg IF en FC Groningen besliste vlak voor tijd de onderlinge strijd tegen De Graafschap met 2-1.
Hierdoor plaatsen titelverdediger Halmstads BK en debutant FC Groningen zich voor de finale. Voorafgaand aan deze finale legde Silkeborg IF beslag op de derde plaats, na een 3-0 zege op De Graafschap.
In de finale nam FC Groningen vroeg in de eerste helft de leiding door een doelpunt van Robin Kelder en in de tweede helft nam Edmond Berisha de gelijkmaker van Halmstads BK voor zijn rekening. Beide ploegen kwamen niet meer tot scoren, waardoor een verlenging noodzakelijk was. Ook hierin werd niet gescoord, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. FC Groningen bleek over de beste zenuwen te beschikken en wint de 37e editie van het PLUS Stam KST.