Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
Boven v.l.n.r : Hesdy Kortstam (teammanager), Guvelle Carlos (verzorger), Jason Meerstadt, Jamilio Valies, Daan van Unen, Pepijn Doesburg, Gabri Urbanus, Roy van Beek, Nordin van Mil, Turan Tuzlacik, Augustin Drakpe, Arjan Moesman (teammanager)
Midden v.l.n.r : Winston Baisie (fysiektrainer), Jay den Haan, Sergio Tremour, Daniel Baggio, Jomar Gomes, Victor Timmers, Ismaël François, Tariq Dilrosun, Samu Siemens-Brega, Prinsley Kimvwidi, Omar Khan (ass. trainer)
Onder v.l.n.r : Paul Simonis (hoofdtrainer), Jeremy Burke, Elayis Tavsan, Julliani Eersteling, Patrick Brouwer, Sven Mijnans, Mohammed Tahiri, Luc de Kruijs, Brad van Hoeven, Vincent Schippers en Geert-Arend Roorda (ass. trainer)
Niet op de foto: Argino Bokshoven, Max de Haas, Darwin Heuvelman


Sparta Rotterdam werd opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaald voetbal in Nederland. Slechts elf andere clubs in Nederland, allen amateurclubs, zijn ouder dan Sparta. Aan het begin van de twintigste eeuw was Sparta een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ook in de tweede helft van de jaren vijftig beleefde de club een topperiode. De club werd zes keer landskampioen en veroverde drie keer de beker.
Dit seizoen leveren de Rotterdammers in de Keuken Kampioen divisie een heftige strijd om terugkeer naar de Eredivisie te bereiken.

De jeugdopleiding van Sparta Rotterdam wordt gezien als kraamkamer van het huidige Nederlands elftal. Zo hebben Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Jetro Willems, Marten de Roon, Denzel Dumfries, Nick Viergever en Kevin Strootman allemaal de opleiding van Sparta Rotterdam doorlopen.
Sparta Rotterdam O19 speelt al een aantal jaren in de Eredivisie. Dit seizoen eindigde het team in de Najaarscompetitie Eredivisie achter Ajax als tweede. Door dit resultaat plaatste het team zich voor de Voorjaarscompetitie Eredivisie en speelde hierin om het landskampioenschap.
Sparta neemt voor de zevende keer aan dit toernooi deel. Twee keer waren de Rotterdammers verliezend finalist, in 2008 en 2013, maar in 2017 namen zij de wisselbeker mee naar Rotterdam door het Zweedse Halmstads BK in de finale te kloppen.
Het huidige team kent een drietal jeugdinternationals, Elayis Tavsan, Mohammed Tahiri en Vincent Schippers. Brad van Hoeven heeft trainingsstages meegedaan bij Oranje U19 en tijdens de kwalificatie stond hij op de reservelijst.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse