Odense BK
Odense BK
Boven v.l.n.r : Kim Engstrøm (hoofdcoach), Mads Holm (ass. coach), Rasmus Nissen, Jonathan Kjær, Kristian Brøndum, Anton Pedersen, Oliver Skolnik, Laurits Lillemose, Tarik Ibrahimagic, Mikkel Michelsen, Max Fenger, Mustapha Lamnaouar (fysio), Martin Jørgensen (materiaalman)
Onder v.l.n.r : Emil Suarez, Magnus Sørensen, Nicolaj Skøtt, Jonas Skytte, Peter Bergmann, Hans Christian Bernat, Lucas Møller, Frederik Lund, Peter Clement, Anders Klynge


Odense BK is op 12 juli 1887 opgericht als de Odense Cricketklub, waaraan twee jaar later een voetbal- en tennisafdeling werden toegevoegd en de clubnaam veranderd werd in Odense Boldklub.
Odense BK werd drie keer kampioen van Denemarken, in 1977, 1982 en 1989 en de club won de beker vijf keer, de laatste keer in 2007. OB komt vanaf 1991 onafgebroken uit op het hoogste Deense niveau, de Superligaen.
Vanaf het seizoen 1984/85 is de club in alle Europese competities vertegenwoordigd geweest, totaal 22 keer. Voor het laatst in het seizoen 2011/12 toen Odense BK door Villarreal werd uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League en vervolgens de groepsfase van de Europa League, met als tegenstanders Wisła Kraków, Fulham en FC Twente, niet overleefde.
De Denen hebben in de loop der jaren zo’n veertigtal spelers aan de Deense nationale ploeg geleverd en daarnaast is een veelvoud vanuit de jeugdopleiding doorgestoten naar het profvoetbal. Op dit moment zijn dit bijvoorbeeld Christian Eriksen (Tottenham), Daniel Høgh (Heerenveen), Kasper Larsen (IFK Norrköping), Mathias Jørgensen (Red Bull New York) en Jacob Rasmussen (Empoli).

Zoals gezegd is met name de goede jeugdopleiding van de club verantwoordelijk voor het voortbrengen van zoveel telentvolle spelers. Ook het huidige O19 team herbergt vele talenten, waaronder zes jeugdinternationals. Hans Christian Bernat is geselecteerd voor Denemarken O19, Christian Vestergaard voor O18, Daniel Obbekjær, Mathias Brems en Valdemar Ibsen voor O17 en Peter Bergmann speelt in het O19 team van de Faeröer Eilanden.
Het team van coach Kim Engstrøm lijkt een echte toernooiploeg te zijn. Zo won Odense BK vorig jaar in ons land de Copa del Agatha en het Internationaal Jeugdtoernooi van Roda ’46. In eigen land won het team vorig jaar en dit jaar de Kai Thor Cup.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse