AC Horsens
AC Horsens
Boven v.l.n.r : Noah Weng, Mads Randløv, Jakob Kristensen, Mark Asp, Nicolai Sawicki, Frederik Jørgensen
Midden v.l.n.r : Claus Troelsen (hoofd jeugdopleiding), Jeppe Fogeh (fysiek trainer), Jesper Matz (assistent coach), Jacob Kongsmark, Victor Kubel, Rasmus Larsen, Marco Kruse, Matthias Præst, Mathias Madsen, William Førby, Peder Hansen (keeperstrainer, Michael Larsen (fysio), Mads Damgaard (fysio), Michael Hjortkjær (hoofdcoach
Onder v.l.n.r : Jonas Perra, Mathias Kubel, Jonas Østergaard, Frederik Nørgaard, Mikkel Ahle, Thomas Rohde


AC Horsens is in 1994 opgericht na een fusie tussen Horsens Forenede Sportsklubber en FC Horsens.
De club promoveerde in 2005 naar de hoogste klasse en kon daar in het eerste seizoen degradatie net vermijden. In het seizoen 2008/09 degradeerde de club naar de Deense Eerste Divisie. Een seizoen later werd AC Horsens met grote overmacht kampioen onder leiding van trainer-coach Johnny Mølby, waardoor het in de voetbaljaargang 2010/11 weer in de Deense Superligaen actief was. Na degradatie in 2013 promoveerden de Denen na drie jaar weer naar de Superligaen.
De bekendste speler uit de jeugdopleiding van AC Horsens is ongetwijfeld Simon Kjær (30), die uitkomt voor Sevilla en aanvoerder van Denemarken is. De 20-jarige Mads Bech Sørensen, die voor het Engelse Brentford speelt en aanvoerder van Denemarken U18 en U19 was, is ook een voormalig jeugdspeler van AC Horsens.
De academie van AC Horsens ging vijf jaar geleden bijna failliet. Een signaal om op een andere voet door te gaan en hierdoor is de club inmiddels in de ranking de 15e academie in Denemarken.
Het U17-team, dat vorig seizoen kampioen werd in de op één na hoogste divisie is bijna volledig overgeheveld naar het huidige U19 team. Dit jonge team doet het dit seizoen geweldig in de U19 Drenge Divisionen en heeft zelfs zicht op wederom een kampioenschap. Van dit team komt linker verdediger Mathias Madsen uit voor Denemarken U17.
AC Horsens neemt voor de tweede keer op rij aan het KST deel. Vorig jaar als last-minute vervanger van FK Brodarac en deze keer als stand-in voor FK Radnicki Nis.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse