Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
Boven v.l.n.r : Ugur Altintas, Joshua Kozuh, Jamilio Valies, Youssef El Kachati, Hiep Nguyen, Sam Kloos, Wouter Vermeer, Darwin Heuvelman, Roy van Beek, Daan van Unen, Jamiro Libretto
Midden v.l.n.r : Lodewijk Damiste, Orhan Dag, Jubilee Djan, Halil Dervisoglu, Jomar Gomes, Kenny Lipman, Victor Timmers, Levi Bouwense, Stefan de Bert, Samu Siemens-Brega, O'Brean Cronie
Onder v.l.n.r : Arjan Moesman (teammanager), Abdul Sankoh, Dion Hooi, Nazario de Frestes, Bas Nagtegaal (fysiotherapeut), Nourdin Boukhari (assistent-trainer), Dennis Krijgsman (hoofdtrainer), Frank Kooiman (keeperstrainer), Bradly van Hoeven, Vincent Schippers, Samir Akkabi, Emiel Bal (voormalig teammanager)


Sparta Rotterdam werd opgericht in 1888 en is daarmee de oudste club in het betaald voetbal in Nederland. Slechts elf andere clubs in Nederland, allen amateurclubs, zijn ouder dan Sparta. Aan het begin van de twintigste eeuw was Sparta een van de meest toonaangevende clubs in Nederland. Ook in de tweede helft van de jaren vijftig beleefde de club een topperiode. De club werd zes keer landskampioen en veroverde drie keer de beker.
Dit seizoen zijn de Rotterdammers in de Eredivisie onder aanvoering van hun recent aangestelde coach Dick Advocaat in een heftige strijd om lijfsbehoud verwikkeld.

In de loop der jaren zijn door Sparta’s jeugdopleiding een groot aantal talenten voortgebracht. Recente voorbeelden hiervan zijn Kevin Strootman, Erik Valkenburg, Jetro Willems, Memphis Depay, Marten de Rhoon en Nick Viergever, waarvan de laatste twee aan het KST hebben deelgenomen.

Sparta Rotterdam O19 speelt al een aantal jaren in de Eredivisie. Dit seizoen echter wist het team van trainer Dennis Krijgsman zich voor de winterstop niet bij de eerste acht te plaatsen waardoor Sparta na de winterstop in de Eerste divisie hoog uitkomt. Doel is om via deze competitie weer snel in de Eredivisie terug te keren.
Sparta neemt voor de zesde keer aan dit toernooi deel. Twee keer waren de Rotterdammers verliezend finalist, in 2008 en 2013, maar vorig jaar namen zij de wisselbeker mee naar huis. De Rotterdammers versloegen het Zweedse Halmstads BK in de finale.
Het huidige team kent een aantal jeugdinternationals. Darwin Heuvelman, Bradly van Hoeven en Daan van Unen komen voor Nederland O18 uit en Vincent Schippers speelt voor Nederland O17.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse