NK Lokomotiva
NK Lokomotiva
Boven v.l.n.r : Filip Vasilj, Jon Mersinaj, Luka Hujber, Lovro Dobrić, Ivan Skansi, Antonio Majcenić
Onder v.l.n.r : Lirim Kastrati, Edi Vinogradac, Mateo Dunić, Nikola Krajinović, Agron Rufati
Niet op de foto: Bruno Bermanec, Marino Jedvaj, Arijan Ačkar, Dino Bognar, Petar Bračević, Enis Cokaj, Marko Vranjković, Luka Viduka, Bruno Zdunić, Ivan Glavurdić, Silvio Goričan, Luka Basar, Mateo Itrak


NK Lokomotiva is opgericht in 1914 en speelt in de Hrvatska Nogometna Liga, de hoogste speelklasse van Kroatië. Dit doet de club de laatste jaren met één van de jongste selecties in Europa. Ook op dit moment spelen er veel jeugdige talenten in het eerste elftal. Lovro Majer en Luka Ivanušec hebben al interlands voor Kroatië achter hun naam staan en Fran Karačić komt voor Kroatië O21 uit.

De 22-jarige international Marko Pjaca, die door Juventus aan Schalke ‘04 is uitgeleend, is op dit moment het uithangbord voor de “talentfabriek” van Lokomotiva.
Ook het O19 team van de club uit Zagreb barst van de talenten. Luka Hujber, Nikola Krajinović, Antonio Majcenić, Bruno Bermanec, Lovro Dobrić, Silvio Goričan, Luka Viduka worden met regelmaat opgeroepen voor een Kroatische nationale selectie, terwijl op Filip Vasilj en Agron Rufati een beroep wordt gedaan door de voetbalbonden van respectievelijk Bosnië en Macedonië. Lirim Kastrati tenslotte speelt in het O21-team van Kosovo.

NK Lokomotiva debuteerde vorig jaar als landskampioen op het KST. Door het behalen van de nationale titel plaatste het team zich voor de UEFA Youth League. Het lot koppelde de Kroaten hierin in de eerste ronde aan de kampioen van Roemenië, FC Dinamo 1948. Lokomotiva won, maar werd vervolgens in de tweede ronde door FK Željezničar uit Bosnië-Herzegovina op basis van uit gescoorde goals uitgeschakeld.

Prolongatie van de landstitel lijkt lastig, omdat Hajduk Split halverwege het seizoen al een behoorlijk gat geslagen heeft. Het spelen van Europese wedstrijden heeft Lokomotiva toch de nodige punten gekost.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse