KV Mechelen
KV Mechelen
Boven v.l.n.r : Lucas Verhaeghe, Simon Vereeck, Ouarti Mehdi, Maxime Gody, Laurent Millet
Midden v.l.n.r : Jelle Coen (coach), Mats Heyvaert, Zakaria Achaoui, Ephraïm Lavia, Sebbe Augustijns, Niel Bourguignon, Vince Colpaert, Paul Waymees (afgevaardigde)
Onder v.l.n.r : Yann Vissenberg, Lars Coveliers, Quinten Simons, Arno Valkenaers, Sofiana Bouzian, Joël Di Biniamu Nganga, Mussa Omar, Arno Van Keilegom


Yellow Red Koninklijke Voetbalclub Mechelen werd opgericht in 1904 en is de laatste Belgische club die een Europese beker won. De Belgen werden vier keer landskampioen en wonnen de beker, de Europacup II en de Europese Supercup één keer. Vanaf 2007 speelt KV Mechelen in de Eerste Klasse, maar het degradeerde dit seizoen uit de hoogste speelklasse.
Grote namen uit de historie van de club zijn o.a. Albert De Cleyn die in 1942 topscorer van België werd, Michel Preud’homme, Lei Clijsters en Philippe Albert die de Gouden Schoen wisten te winnen en Marc Emmers en Sofiane Hanni, die gekozen werden tot profvoetballer van het jaar. Michel Preud’homme werd in 1994 gekozen tot beste keeper van de wereld.

De jeugdopleiding is uiterst belangrijk voor KV Mechelen en de overige Eerste Klassers. De UEFA heeft enkele Belgische clubs dan ook beloond voor hun inspanningen en KVM stond vorig jaar zelfs op nummer 1 in de lijst van opleidingen en doorstroming van jeugdspelers.
De volgende acht eigen jeugdspelers maakten het afgelopen seizoen deel uit van de A-kern: Elias Cobbaut, Jules Van Cleemput, Hannes Smolders, Dani Wilms, Jelle De Schoenmaeker, Denzel Jubitana, Mohamed Zeroual en Maxime De Bie. De meesten van hen waren op het KST actief.

KV Mechelen neemt voor de vijfde keer aan het KST deel. Het beste resultaat behaalden de Vlamingen in 2015 toen zij het toernooi wonnen door KAA Gent in de finale te verslaan.
Vanuit de groep U19/Beloften, zijn dit seizoen de volgende spelers opgeroepen voor een Belgische nationale jeugdploeg: Maxime De Bie, Joël Di Biniamu Nganga, Mussa Omar, Arno Valkenaers.
Het aan het KST deelnemende team eindigde voor de winterstop op de vijde plaats in de reguliere competitie. Na de winterstop komt het team van coach Jelle Coen in de Play-off 1 uit.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse