FC Twente
FC Twente
Boven v.l.n.r : Ivan Semedo, Maurice Kondé, Coen Gwinner, Thomas van Dalen, Ayodele Kwidama, Jelle van Benthem, Mats Wieffer, Tim van de Schepop, Jesse Bosch, Reluno Pinas
Midden v.l.n.r : Seppe Torfs (fysiektrainer), Roel Heemink, Lesinho Patra, Cherinho Griffith, Ishan Kort, Sander Boschker (keeperstrainer), Ennio van der Gouw, Abdel Ghani El Bachir, Yassine Ballah, Kelvin Oxfoort, Peter Warfman (verzorger)
Onder v.l.n.r : Steyn Strijker, Hessel Oude Hengel, Dean Huiberts, Xhelal Terziqi, Mike van Houten (assistent-trainer), Niek Loohuis (hoofdtrainer), Mourad El Idrissi (assistent-trainer), Mohamed Bekkach, Redouan Taha El Idrissi, Luuk Geelen, Stan Wonnink


FC Twente ontstond op 1 juli 1965 door een fusie van Sportclub Enschede uit de Eredivisie en de Enschedese Boys uit de Eerste divisie. Sinds de oprichting in 1965 speelde FC Twente in de Eredivisie, met uitzondering van het seizoen 1983/84 toen de Enschedeërs in de Eerste divisie uitkwamen. De landstitel werd in de afgelopen 53 jaar één keer veroverd in het seizoen 2009/10. De KNVB-beker werd drie keer gewonnen en de Johan Cruijff Schaal (de Supercup) verdween twee keer in de Twentse prijzenkast.
In het seizoen 1974/75 stond FC Twente in de finale van de UEFA Cup en moest het over twee wedstrijden opnemen tegen Borussia Mönchengladbach. De Duitsers gingen uiteindelijk met de eer strijken.

De jeugdopleiding van FC Twente heeft door de jaren heen een zeer goede naam. In 2008 werd deze zelfs uitgeroepen tot de beste van Nederland, nadat overigens een jaar eerder FC Twente A1 kampioen van Nederland was geworden. Deze opleiding heeft een groot aantal spelers aan het betaalde voetbal geleverd. Recente voorbeelden hiervan zijn Quincy Promes, Ola John, Steven Berghuis, Hidde ter Avest en Fredrik Jensen.

FC Twente O19 verspeelde voor de winterstop in de extra tijd van de laatste competitiewedstrijd haar plaats in de Eerste divisie hoog en daarmee de kans om volgend seizoen terug te keren naar de Eredivisie. De mannen van trainer Niek Loohuis komen daarom na de winterstop uit in de Eerste divisie laag met als inzet een plek in de Eerste divisie voor het seizoen 2018/19.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse