Ceilândia EC
Ceilândia EC
Boven v.l.n.r : Gleyton Ariani, Gabriel Neves, Rafael Bolt, Angel, Paulo Victor, Matheus Barbosa, João Victor, Lucas Portela, Wesley, Pedro, Leonardo Ribeiro, Cristian, Erimar Jr., Paulo Garcia
Onder v.l.n.r : Daniel Moureira, Leo, Lucas Ayres, Moises, Daniel Patrick, Wallyson, Edinho, Warley Vinicius, Ronald


Ceilândia Esporte Clube is een Braziliaans voetbalclub uit Ceilândia, een voorstad van Brasilia, de huidige hoofdstad van Brazilië. Brasilia werd aan het einde van de jaren vijftig van de vorige eeuw uit de grond gestamp en is sinds 1960 de hoofdstad.
De voetbalclubs uit Brasilia zijn dus allen nog zeer jong. Ceilândia werd in 1963 opgericht als Dom Bosco Esporte Clube. In 1977 werden de eerste pogingen ondernomen om Dom Bosco te professionaliseren en op 27 maart 1978, werd de club uiteindelijk officieel geregistreerd. Met behoud van de zwart-witte kleuren van Dom Bosco, maar na vervanging van de adelaar in het logo door de fontijn, het symbool van de stad, werd op 23 augustus 1979 de naam van de club veranderd in Ceilândia Esporte Clube.
Ceilândia komt uit in de Campeonato Brasiliense, de voetbalcompetitie van de FFDF, Federale Federatie van het Distrito Federal. Ook clubs uit andere staten kunnen zich hierbij aansluiten als ze zich binnen een straal van 200 km van Brasília bevinden. Dit is het geval met de bonden van de staten Goiás en Minas Gerais. Ceilândia EC werd in 2010 en 2012 kampioen van de FFDF.

Tot voor een aantal jaren besteedde Ceilândia weinig aandacht aan haar jeugdafdeling. Recent bouwde de club echter haar Training Center en ondertekende men een overeenkomst met het bedrijf Brasilia New Talents – BNT. BNT is een bedrijf voor sportmanagement dat zorgt voor de jeugdafdeling van een aantal clubs, o.a. ook voor Red Bull en Desportivo Brasil. Hierdoor zijn inmiddels al veel spelers doorgestroomd naar de eerste divisie van Brazilië.
Na de start van deze samenwerking met Ceilândia zijn er lokale en regionale toernooien gewonnen en zijn er spelers uitgeleend aan clubs uit de eerste en tweede divisie in Brazilië.
BNT betaalt alle reizen voor hun clubs en zullen daarom een sterk team meenemen naar het KST. Meest opvallende speler van het team is ongetwijfeld Lucas Augusto, die reeds voor São Paulo FC speelde.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse