1.FC Union Berlin
1.FC Union Berlin
Boven v.l.n.r : Till Muschkowski, Anthony Roczen, Lennard Maloney, Gian-Luca Schulz, Jannes Werner, Emil Gustavus, Benjamin Pratsler
Midden v.l.n.r : Willi Weiße (trainer), Toni Mandl (assistent trainer), Detlef Schneeweiß (elftalleider), Daniel Eidtner, Kledian Vladi, Laurenz Dehl, Alex Pratsler, Lucas Lindemann, Leon Sitz, Anton Kanther, Robert Kemna (fysio), Maximilian Perschk (hoofd fysiotherapie), Maximilian Kallensee (atletiektrainer)
Onder v.l.n.r : Yasar Cinar, Batikan Cetin, Florian Sander, Lennart Moser, Tillmann Theurich, Maxim Hertel, Berkan Alimler, Ben Florian Meyer, Maurice Opfermann Arcones


1.FC Union Berlin werd opgericht in 1966 en is de opvolger van het al bestaande FC Olympia Oberschöneweide ‘06.
Met meer dan 19.500 leden is Union de op een na grootste sportclub in Berlijn en behoort het tot de 25 grootste sportclubs in Duitsland.
Union won in 1968 de beker in de toenmalige DDR en bereikte in 2001de finale van de DFB beker. Dit seizoen speelt Union Berlin voor de negende keer op rij in de 2e Bundesliga.
Union Berlin geniet buiten het voetbalveld en de stadsgrenzen een cultstatus. De strijdkreet van de fans is, net als de titel van het door Nina Hagen gezongen clublied, “Eisern Union”.

Na de promoties vorig jaar van het U16 en U19 team spelen dit seizoen voor het eerst alle vier jeugdteams van Union, van de U15 tot de U19, in de hoogste Duitse competitie.
Doel van het U19 team is dit seizoen degradatie voorkomen. De jongere, eerstejaarsspelers, van het team hebben zich geleidelijk maar goed aangepast in de A-Junioren Bundesliga, waardoor het team van trainer Willi Weiße langzaam maar zeker uit de gevarenzone lijkt los te maken.
Van het team is Lennart Moser afgelopen winter als derde keeper overgeheveld naar de A-selectie van de club. Indien noodzakelijk kan hij nog worden ingezet voor het U19 team. Aanvaller Benjamin Pratsler is Hongaars jeugdinternational en verdediger Lennard Maloney heeft zich inmiddels bewezen in diverse Duitse jeugdselecties.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse