Tweede debutant
Tweede debutant

Na Śląsk Wrocław uit Polen is het Deense Odense BK de tweede debutant op het KST 2019.
De Deense Superliga club uit Odense werd drie keer landskampioen en veroverde vijf keer de nationale beker. De Super Cup werd één keer gewonnen.
Odense BK speelde zeven seizoenen Europees, waarvan in het seizoen 2011/12 de Champions League gehaald werd. Na in de derde kwalificatieronde Panathinaikos uitgeschakeld te hebben, bleek Villarreal in de play-offs een maatje te groot. Hierdoor kwam de club in de groepsfase van de Europa League terecht en moest hierin, in een groep met Fulham, FC Twente en Wisła Kraków, genoegen nemen met een vierde plaats.
Het O19 team van Odense BK eindigde vorig seizoen op de vierde plaats in de hoogste divisie van Denemarken. Op dit moment staan de mannen van coach Kim Engstrøm op plaats zes in deze competitie.
De afgelopen jaren heeft OB aangetoond een echte toernooiploeg te zijn. In 2017 wonnen de Denen het Internationaal Jeugdtoernooi van Roda ’46 uit Leusden en dit jaar de Copa del Agatha in Cuijk door o.a. Paris Saint Germain en het Braziliaanse Figueirense te kloppen.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse