Opleiding Halmstads BK
Opleiding Halmstads BK

Halmstads BK, tussen 1995 en 2019 negen keer deelnemer aan het KST, keerde dit seizoen terug in de hoogste divisie van Zweden, de Allsvenskan.
Afgelopen zondag speelde de club thuis gelijk tegen IFK Göteborg, 1-1, met maar liefst 6 spelers in de basis uit de eigen opleiding. Malkolm Nilsson Säfqvist, Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Andreas Bengtsson, Emil Tot Wikström en Marcus Antonsson gingen van start en daarnaast kwam Alexander Berntsson nog als invaller binnen de lijnen. Verder zaten Erik Ahlstrand, Dusan Djuric en Albin Binnefors op de reservebank en tel je hier de geblesseerden, Isac Larsson, Victor Ljung en Alexander Johansson, bij op dan kom je aan een totaal van 13 (!) zelfopgeleide spelers, hetgeen bijna 60% van de totale selectie van 23 spelers is. Velmeldenswaard is nog dat het zondag de 630e competitiewedstrijd op rij was waarin HBK begon met minimaal één speler uit de eigen opleiding.
Van de huidige selectie hebben Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Emil Tot Wikström, Alexander Berntsson, Erik Ahlstrand  en Alexander Johansson aan het KST deelgenomen.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse