Heerenveen voor NAC
Heerenveen voor NAC

Na WKS Śląsk Wrocław en Odense BK is sc Heerenveen de derde club die op het KST 2019 debuteert. De Friezen kwamen in  beeld na een afmelding van NAC Breda twee maanden geleden en gisteren liet de club bij monde van Ronnie Pander weten graag naar Ruurlo te komen.
De geschiedenis van sc Heerenveen begint in 1920 en de Friese club, met Abe Lenstra in de gelederen, was één van de clubs die in 1954 aan de wieg van het betaalde voetbal stonden. De club spelt vanaf het seizoen 1993/94 onafgebroken in de Eredivisie en won in 2009 de KNVB-beker. Heerenveen kwalificeerde zich zes keer voor de UEFA Cup, één keer voor de Europacup II, twee keer voor de Europa League en één keer voor de Champions League.
Sc Heerenveen O19 speelde de voorbije maanden in de Eredivisie en sloot de voorronde af met een 12e plaats, waardoor het zich niet wist te plaatsen voor de kampioenronde. Dit betekent dat het team na de winterstop, samen met ADO Den Haag, FC Groningen, FC Utrecht, FC Volendam en Willem II vanuit de Eredivisie en FC Twente, Almere City, De Graafschap en Excelsior vanuit de 1e Divisie, gaat spleen voor acht plaatsen in de Eredivisie, seizoen 2019/20.

trots op onze sponsoren:

Copyright © Karel Stegeman Toernooi Ruurlo | Login Design en realisatie door Project Arthouse